Hogyan üt a válság a fogászatban?

Ha beleolvasunk a hírekbe, kikerülhetetlen a napi katasztrófaözön: itt van a nyakunkon a válság! Tényleg „mindmeghalunk”, de most rögtön, vagy ez az egész csak hangulatkeltés?

Válság lesz, ez tény, mégpedig kibontakozó gazdasági válság. A helyzet nem olyan tiszta és egyértelmű, mint a 2009-es pénzügyi válság vagy a Covid idején volt, de már határozottan gyorsítunk a lejtőn.

Egyelőre csak kevéssé érzékeljük a fogászati ágazatban a jeleket, de a jó diagnoszta nem arról ismerszik meg, hogy utólag, a háromnapos tetem fölött állapítja meg magabiztosan a halál beálltát, hanem hogy még idejében felismeri a problémát, és lépéselőnybe kerül a kezelésben. És ez most a praxisvezetők feladata is!

Az elszálló költségek

Az első jeleket a költségek egyre gyorsuló emelkedésén tapasztaljuk. Az infláció már a 2021-es év telén lendületet vett, és a háború, valamint a hazai gazdaságpolitika trambulint tolt alá, így októberre a hivatalos inflációs ráta már meghaladta a 20%-ot. Ami számunkra fenyegetőbb, hogy az úgynevezett „nem lakossági” infláció már ennek a dupláját is túlnőtte (Ipari termelői árak változása 2022. 08. hó 43,4% – https://www.ksh.hu/arak).

A fogászatban használt anyagok és eszközök szinte teljes köre importból származik, és a forint Covid kezdete óta befutott közel 40%-os leértékelődése meg is látszik a bejövő számláinkon.

És a bérek?

Az ilyen inflációs környezettel együtt jár, hogy az alkalmazott kollégák megélhetése is nehezül, és hamarosan jelezni is fogják: elavult a fizetésük, ideje némi anyagi ráncfelvarrásnak!

A gazdasági válságok együtt járnak munkahelyek megszűnésével, és a munkaerőpiacon megjelent kínálat leveri a béreket. A fogászatban ilyenre nem számíthatunk! A magánegészségügy konjunkturális iparág, alig tudunk egymástól jó munkaerőt elcsábítani. És ha ez nem volna elég, az állami szektor jövő évi terve a szakdolgozói bérek felzárkóztatása, és ezzel újabb potens versenytársunk születik.

És a bevételek? 

A bevételek egyelőre nem csökkennek, sőt. Van páciens bőven! De ha a kereslet mélyére ásunk, kiderül, hogy aggasztóan sok az olyan ügyfél, aki „ezt még gyorsan megcsináltatja, amíg ki tudja fizetni”. És utána?

Hosszabb távon, tavaszra már a fizetőképes kereslet visszaesése várható. Jönnek a lemondások, az olcsóbb megoldásokat a magasabb minőség elé helyező ügyfelek. Ilyen környezetben kiéleződik a páciensekért való verseny is, de közben hatékonyságát veszíti a korábban jól működő marketing, és nagyon nehézzé válik az árak inflációkövető emelése.

Mi következik a költségek emelkedéséből és a bevétel csökkenéséből? Természetesen a haszon csökkenése, majd eltűnése. És annak a vége Tudjukmi…

Ha meg akarja ismerni a lehetséges rendelői válságkezelési stratégiákat, konkrét, válságálló pénzügyi-adózási ötleteket és cselekvési check-listákat, várjuk négyalkalmas OKLEVELES PRAXISMENEDZSER KÉPZÉSÜNKÖN, mely novemberben utoljára kerül megrendezésre!